alle vakanties Duitsland informatie Duitsland weer & klimaatlinkscontact  

 

vakantie via Duitsland

nieuws

vakantie via Duitsland:
voorpagina
nieuws
 
luchthavens:
CGN Köln-Bonn Airport
DTM Dortmund Airport
DUS Düsseldorf International
FMO Münster-Osnabrück Airport
FRA Frankfurt International
HHN Frankfurt Hahn Airport
NRN Weeze Airport

luchtvaartmaatschappijen:
Air Berlin
Condor
German Wings
Ryanair
Transavia
TUIfly

vakantie:
lastminute aanbiedingen
vakantie via Duitsland
vliegtickets

informatie:
afstanden & reistijden
autorijden in Duitsland
hotels bij luchthavens
parkeren
schoolvakanties
vervoer naar het vliegveld

© VakantieviaDuitsland.nl - cookiebeleid

Regelmatig verschijnt er nieuws en persberichten op internet over Duitse luchthavens, Duitse luchtvaartmaatschappijen en andere relevante nieuwsfeitjes. Wij zetten ze hier op een rijtje:

met de limousine naar Düsseldorf Airport
Zakenreizigers kunnen voortaan per limousine naar het vliegveld van Düsseldorf reizen omdat Lufthansa meer passagiers via deze Duitse luchthaven wil laten reizen.
Gepubliceerd: 10.02.2010 bron: Vakantienieuws.nl lees het hele artikel

spookvliegtuig op vliegveld Frankfurt
Was dat even schrikken op de luchthaven van Frankfurt! Plots kwam een Airbus 340-600 in beweging. Geen piloot, geen passagier, geen stewardess was aan boord en toch rolde de kolos over het tarmac van de Duitse luchthaven. Het 250 miljoen euro dure vliegtuig stond geparkeerd aan een terminal te wachten op passagiers voor een intercontinentale vlucht. De Airbus kwam tegen de omheining van de luchthaven tot stilstand.
Gepubliceerd: 03.02.2010 bron: De Morgen lees het hele artikel

Wizz Air opent tweede route vanaf Airport Weeze
Low cost carrier Wizz Air voegt een tweede bestemming toe aan het aanbod vanaf Airport Weeze. Met ingang van 13 juni vlieg de Centraal-Europese luchtvaartmaatschappij vier keer per week met een Airbus A320 naar de Poolse stad Katowice. Wizz Air vliegt al vanaf Weeze naar Boedapest.
Gepubliceerd: 22.01.2010 bron: Luchtvaartnieuws.nl lees het hele artikel

Düsseldorf populairste Duitse luchthaven
Volgens de site VakantieviaDuitsland.nl is Düsseldorf International veruit de populairste Duitse luchthaven onder Nederlanders. Dit is gebaseerd op het zoek-, klik- en navigeergedrag binnen en naar de site. Vooral de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin zorgt voor veel Nederlandse passagiers op Düsseldorf International. Luchthaven Niederrhein-Weeze waar vooral prijsvechter Ryanair actief is staat op een stevige tweede plek. Ook het Nederlandse Transavia vliegt sinds het afgelopen jaar vanaf deze Duitse luchthaven.
Gepubliceerd: 03.01.2010 bron: Vakantienieuws.nl lees het hele artikel

winterbanden in Duitsland
Wie met de auto op vakantie gaat naar Duitsland of door Duitsland naar andere bestemmingen rijdt moet er rekening mee houden dat je auto bij winterse weersomstandigheden verplicht voorzien moet zijn van winterbanden. Waar de grens van winters weer exact ligt is moeilijk te bepalen, omdat het een combinatie is van temperatuur van de lucht, temperatuur van de ondergrond, type neerslag en eventuele ijsvorming. Zeker de komende maanden is het weer in Duitsland erg onvoorspelbaar. Het kan net over de grens enkele graden boven nul zijn en in de buurt van Frankfurt kun je ineens verrast worden door een sneeuwbui.
Gepubliceerd: 02.12.2009 bron: Vakantienieuws.nl lees het hele artikel

 

milieustickers in Duitsland
Met de auto op vakantie naar Duitsland? Houd er dan rekening mee dat je in steeds meer Duitse steden een milieusticker nodig hebt. Indien je betrapt wordt op het binnenrijden van een zogenaamde umweltzone zonder een geldige milieusticker op je auto, dan maak je kans op een boete van honderd euro. Steden waar ze deze zones hebben zijn onder andere Frankfurt, München, Bremen en Düsseldorf. Wie vliegt vanaf een Duitse luchthaven heeft geen milieusticker nodig, omdat alle luchthavens buiten de zones liggen.
Gepubliceerd: 10.07.2009 bron: Vakantie Paginablog lees het hele artikel